Keramiklampans verkstad  startade i samband med att jag gick en keramikkurs ht-19 och vt-20 på ABF i Göteborg. Vem är då jag?

Jag heter Dan Roos och är numera pensionär. I mitt yrkesverksamma liv har jag till större delen av tiden arbetat med elektronik. Det har omfattat utbildning, konstruktion och en del programmering.

Keramiken har funnits i mina tankar sedan 1980-talet när jag hade ett hobby snickeri men då fanns varken tid eller plats för någon keramik.

Det tog sin tid,  35 år, innan jag fick möjligheten att bygga upp en keramikverkstad där jag kan dreja och skapa i lera.

Föremålen som jag har tänkt att göra i keramikverkstaden är olika typer av bruksföremål. Se galleri i menyn.

Namnet keramiklampan på min verkstad fick jag iden till när jag hade gjort några lampor» där jag installerade LED lampor och elektronik inuti. Elektroniken gör att det går att tända, släcka och dimra LED lamporna  i en App. Appen och instruktioner för att ladda ner Appen finns här». Om ni inte köpt någon lampa så behövs så klart ingen App 🙂 men köper ni något annat så finns Pris info här» 

För mig blir elektroniken och lera en bra kombination då jag tycker om att konstruera samt att uttrycka mig genom händerna.

I samband när jag gick på keramikkursen på ABF så diskuterades det i utbildningen och bland kursdeltagarna hur en keramikverkstad kan/bör utrustas.

När jag utrustade min keramikverkstad så utgick jag från vad jag lärt mig på utbildningen och information från olika forum på nätet.

I menyn under Tips har jag visat hur jag gjort när jag utrustade min verkstad. Här finns också några olika dokument som kan vara till hjälp. Tanken är att detta kan vara till hjälp för andra som skall starta upp och utrusta sin verkstad.

Om ni tror att jag kan vara till hjälp så tycker jag det är roligt att ni frågar.